De lekkerste wijnen voor op tafel

Heerlijk dineren met vrienden, vriendinnen of familie. Of lekker uit eten op een terras in de zon? In alle gevallen wil je het liefst de lekkerste wijn op tafel hebben staan. Uiteraard verschilt dit in persoonlijke voorkeur, maar er zijn altijd een aantal wijnsoorten die hoe dan ook in de smaak zullen vallen. Of je nu fan bent van rode wijn, witte wijn of rosé. We nemen alles mee in dit artikel dat gaat over de lekkerste wijnen om te serveren op tafel.

Rode wijn bij het diner

Wil jij een verrukkelijk rode wijn serveren tijdens het diner? Houd er rekening mee dat rode wijn het best in de smaak valt bij vleesgerechten, zoals rund, of varken. Met rode wijn komen zowel het gerecht als de wijn het best tot hun recht. Je zult zien dat met rode wijn de vleesgerechten zachter van smaak worden. Bij Kalfsgerechten zal een lichte rode Bordeaux van Margaux, of een geurige rode Loire wijn een heerlijke combinatie zijn. Ben je geen rode wijn liefhebber? Dan is een witte wijn met een rijke smaak ook een uitstekende optie in combinatie met vlees.

Witte wijn voor jouw gasten

Ken je de stelregel, witte wijn bij vis en rode wijn bij vlees? De laatste jaren wordt deze regel echter niet zo vaak nageleefd. Witte wijn is uitstekend te combineren met vis en gevogelte. Bij een heerlijk stukje gegrilde of gebraden kip, of kalkoen is een lichte Chardonnay of Viognier een uitstekende keuze. Ook voor vis, zoals zeebaars, sushi en makreel zijn deze smaakvolle wijnsoorten een geschikte optie. Desondanks kun je vis ook combineren met enkele stevige rode wijnen. Met name vette, of gegrilde vis kun je in combinatie met rode wijn goed nuttigen. Deze combinatie zorgt voor een verrukkelijke smaaksensatie. Volle rode wijn in combinatie met delicatesse vis is echter niet aan te raden vanwege de overheersende wijnsmaak. In dit geval is een lichte witte wijn een betere optie.

Rosé bij jouw gerecht

Kies je tijdens het familiediner liever voor een rosé? Gelukkig zijn er genoeg maaltijden hiermee te combineren. De klassieke rosé is vol van smaak en kunnen dus zeker geserveerd worden met bijvoorbeeld varkensvlees, Aziatische- en Mexicaanse gerechten. Maar ook met gegrilde en vette vis. Goede voorbeelden om op tafel te zetten zijn: Malbec Rosé of een Finca La Linda.
Kies je liever voor een lichte, frisse rosé? Dan zijn de rosé wijnen uit de Provence een aanrader! Denk hierbij aan een Côtes de Provence om op tafel te serveren. Hier kun je wat betreft het eten ook veel kanten mee op. Denk aan de lichtere vissen, zoals rauwe tonijn, zalm en zeevruchten. Ook vegan gerechten zoals een pokebowl met quinoa in combinatie met avocado, zeewier en tomaat.

Dat waren ze dan! Mocht je nog andere heerlijke wijncombinaties hebben voor op tafel, laat het ons dan hieronder weten.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *