Ik ben gebrekkig.

In 2014 kreeg ik van mijn huisarts te horen waar mijn constante buikpijn vandaan kwam: lactose-intolerantie. Als echte kaasliefhebber zag ik mijn wereld in elkaar donderen. De Bourgondiër in mij schreeuwde het uit, niet wetende hoe ik dit dramatische nieuws ging verwerken. Honderd vragen borrelden omhoog: wat betekent dit voor mijn eetgewoontes? Mag ik nu NOOIT meer taart? Koekjes? En wat betekent dit voor mijn wekelijkse, met liefde voorbereide kaasplankje? De paniek sloeg toe.

Herkenbaar? Dan is jouw lichaam net als dat van mij defect. Jij bent gebrekkig. Maar geen zorgen! Nadat er zes stadia van rouw zijn gepasseerd, en we bij stadium zeven zijn aangekomen, acceptatie, kom je erachter dat (over)leven met een intolerantie, allergie of dieetrestrictie een eitje is (tenzij je allergisch bent voor ei. Dan is het een makkie). Het valt allemaal heus mee. Soms ingewikkeld, dat zeker, maar niet onwerkbaar.

Dus toch niet het einde van de wereld?

In dit blog stoeien wij ons door voedselallergieën, intoleranties en dieetrestricties heen. En zo maken wij de wereld een mooiere plek voor iedereen. Een plek vol notenvrije, glutenvrije, melkvrije koekjes en lactosevrije, selderijvrije sauzen. Lees mee, en neem en kijkje in de keuken van CareFree.

Voor wie ben jij er dan?

Zeker een goede vraag. Ik ben er voor iedereen. Zie ik een allergie, dieetrestrictie of intolerantie over het hoofd? Let me know! Ik ontdek graag de wonderlijke wereld van gebrekkigheid. Ik test, proef en heb allergische reacties voor jullie (such dedication). Voor nu focus ik mij op de volgende specialiteiten:

 • Vegan
 • Vega
 • Ei-allergie
 • Melkallergie
 • Lactoseintolerantie
 • Notenallergie
 • Selderij-allergie
 • Soja-allergie
 • Lupine-allergie
 • Glutenallergie
 • Tarwe-intolerantie

How-to lactose-intolerant

Ik heb twee doelen in het leven. Nummer één is alle restaurants in Nederland classificeren op basis van tolerantie jegens ‘ons volk’ a.k.a. wij, de gebrekkigen. Nummer twee is het toegankelijk maken van alle recepten in Nederland voor iedereen met een allergie, intolerantie of dieetrestrictie. Of je er nu voor kiest, of dat jouw lichaam jou die hoek in duwt, het is belachelijk dat wij bepaalde gerechten niet kunnen bereiden door restrictie. Ik ga op onderzoek uit naar de wonderlijke wereld van substituten. Aquafaba in plaats van ei? No problem! Plantaardige boter in plaats van roomboter? Doen we gewoon! En salted caramel zonder de melk? Ja hoor, ook dat kunnen we. Dus geen zorgen, I got you bae.

Uiteraard gaat ‘heel Nederland’ niet lukken. We moeten realistisch blijven. Dus ik zal selectief, onmogelijke recepten omtoveren tot tolerante, heerlijke recepten welke gemakkelijk thuis te bereiden zijn. Stoei jij met iets wat jij mist in je leven i.v.m. jouw allergie of intolerantie? Hit me up! Ik stoei met je mee, kaassoufflé.

Heb ik dan de wijsheid in pacht? Nee. Maar ik ben wel een doorzetter en zet mijn tanden in jouw vraagstuk.

There is no stopping us! Let’s take this world by force and push them towards change.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *