De Spaanse keuken

Veel mensen denken bij de Spaanse keuken aan tortilla, tapas en chorizo. De Spaanse keuken bestaat echter uit vele regionale keukens, zoals de Catalaanse, Galicische of Baskische. Elk met zijn karakter en kwaliteiten. De keukens zijn zo lekker en veelzijdig doordat ze een overvloed hebben aan verse producten van het land. Ook de Spanjaarden zelf hebben een sterke voorkeur aan verse producten wat het eten zeer ten goede komt. 

Kenmerken van de Spaanse keuken 

Ondanks dat veel Spaanse keukens veel van elkaar verschillen zijn er wat kenmerken die in deze keukens overeenkomen. Zo maken ze graag gebruik van olijfolie en wordt er veel ui, knoflook en peterselie gebruikt als smaakmakers. Als dessert wordt er vaak gekozen voor een zoetigheid of wat fruit en bij elke maaltijd wordt er genoten van een wijntje.

Wat ook opvallend is dat de Spanjaarden tweemaal per dag warm eten (rond 15.00 en 22.00). Het gaat hier dan om een voorgerecht en een hoofdgerecht. De Spanjaarden zijn dus niet bang om het laat te maken, wat komt door de aangename temperaturen in de avond. 

De beste Spaanse gerechten

Nu je iets meer weet over de Spaanse keuken ben je hopelijk al enthousiast over het eten. Daarom gaan we het nu hebben over allerlei lekkere gerechten die de Zuid-Europeanen voorschotelen, zo weet je wat je moet bestellen als je Spaans gaat eten of misschien kan je het zelf proberen te maken!

Paella
Het eerste gerecht waar we het over gaan hebben zal misschien wel bekend klinken. Paella is een gerecht dat oorspronkelijk uit Valencia komt en bestaat uit rijst, vis- en schaaldieren, snijbonen, stukjes kip en konijn, en witte bonen. Het gerecht ziet er prachtig uit en de geur is overweldigend, en bovenal heel erg lekker. Een echte aanrader!

Tortilla Espanola  
Dit gerecht komt uit het Spaanse binnenland en bestaat uit een dikke omelet van ei, aardappels, olijfolie zou en peper. Het is een erg lekker gerecht dat zowel koud als warm kan worden gegeten. Er is geen vaste bereidingswijze, maar je zal in het binnenland verschillende recepten vinden en varianten kunnen proberen.

Tapas
Als je in Spanje bent moet je het toch geprobeerd hebben. Tapas is een verzamelnaam voor Spaanse aperitiefjes en lekkere hapjes. Je kan het in elk Spaans café en restaurant vinden en ook in Spanje zijn er heuse tapasbars. Altijd lekker om bij het voorgerecht of nagerecht te bestellen!Nu je dit weet kan jij op avontuur in Spanje. Wees niet bang om iets nieuws te bestellen en sta open voor nieuwe smaken! Wil je meer lezen over het lekkerste en gezondste eten? Kijk dan op goede-voeding.nlLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *