Maak het gezellig aan tafel!

Een lekker etentje, een kopje koffie of gewoon een gezellige avond met vrienden of familie. We brengen veel tijd met elkaar aan tafel, maar het komt nog vaak voor dat er weinig aandacht is voor de aankleding en inrichting van de eettafel of de eethoek. En dat is zonde! Want jouw eethoek mag minstens zo mooi zijn als jouw woonkamer. Wij geven je tips voor een gezellige eettafel!

Gezelligheid aan tafel

Of je kinderen net van school komen, de buurvrouw een bakje koffie komt drinken of als je in je eentje even bijkomt van de dag. Het gebeurd vrijwel allemaal aan de keukentafel. Zorg daarom altijd voor een beetje sfeer aan tafel. Doe dit met een leuk bloemetje of een plant of leg een magazine op tafel om lekker door te kunnen bladeren.

Een koekje bij de koffie of thee? Dat hoort er toch ook wel bij! Maak het je gasten gemakkelijk en zet een mooie pot met koekjes of snoepjes aan tafel. Dit is niet alleen gastvrij, maar kan ook een leuke manier zijn om je tafel te decoreren. Het kan al snel een rommeltje worden, daarom is het belangrijk om de boel georganiseerd te houden. Hiervoor kan je gebruik maken van een theedoos, een stijlvolle glazen box. In het voorbeeld hiernaast zie je de stijlvolle plantbox van Ferm Living. Deze wordt op tafel gebruikt om de kopjes en toebehoren voor de koffie stijlvol bij elkaar te houden.

Met zijn allen aan tafel

Een tip van ons: geef geld uit aan een goed servies! Voor onze alledaagse maaltijden hebben wij altijd een prima servies. Het voldoet aan de verwachting, maar daarmee is alles gezegd. Krijg je gasten of komt je familie bij jou thuis eten? Dan maak je de avond extra sfeervol met een speciaal servies. Met een goed servies kan je een echt statement maken. Kies bijvoorbeeld voor het klassieke Dibbern servies van Porselein of maak het bont met een kleurrijk servies van Bunzlau of het opvallende Rice. Wil je iets dat trendy is, maar ook eigenzinnig? Kijk dan eens naar het HK Living servies.

Naast servies heb je natuurlijk allerlei mooie accessoires nodig om je tafel mooi te decoreren. Denk aan mooie tafellinnen, stijlvolle servetten en natuurlijk kandelaren. Wil je echt uitpakken? Zorg dan dat je voor speciale etentjes ook een set mooie wijnglazen hebt en eventueel een wijnkoeler op tafel kunt zetten. Zo geef jij je gasten het gevoel alsof ze in een chique restaurant zitten.

Natuurlijk moet je met Kerst ook kunnen uitpakken, dus een bijzonder servies komt sowieso nog wel eens van pas!

De avond doorbrengen aan tafel

Een nadeel van de woonkamer is dat de tv meestal een prominente plek inneemt. Bovendien kan de inrichting van je kamer er ook voor zorgen dat je gasten in kringetjes gaan zitten of dat sommige gasten op tweede rang komen te zitten. Het voordeel van een tafel is dat iedereen daar uit zichzelf omheen gaat zitten. Wil je een gezellige avond hebben? Lok je gasten dan uit om iets met zijn allen te doen. Leg alvast een gezelschapsspelletje op tafel, zoals 30 Seconds of Wat schets je me nou?! Zo weet je zeker dat jij en je gasten een gezellige avond aan tafel hebben.

Zit jij vaker aan de eettafel dan op de bank? Laat het ons weten in de reacties!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *