Wees niet bang om te experimenteren met het dekken van de tafel!

Heerlijk, gezellig dineren. Het dekken van de tafel en de manier waarop je de maaltijd serveert brengt bijna net zoveel bij aan de beleving als het eten zelf! Het is dan ook super leuk om te experimenteren met verschillende serviezen en tafelversiering. Dus duik lekker die test-kitchen in en speel eens met de volgende details!

Tafel dekken

Servies, bestek en glaswerk voor de juiste stijl

Wanneer je een diner geeft kan dat in verschillende sferen plaatsvinden. Is het een chique gelegenheid? Of kan het allemaal wat informeler? Dit soort zaken kun je allemaal meenemen in de dekking van de tafel en het kiezen van het perfecte serviesgoed. Ruil die stralend witte borden eens in voor bijvoorbeeld de rustieke aardewerk borden van HK Living. Zo zet je direct een compleet andere stijl neer! Deze styling kun je natuurlijk zo ver doortrekken als je wilt in de vorm van aardewerk mokken, kommen etc. 

Natuurlijk hoeft niet alles in dezelfde stijl te zijn. Je kunt heel goed verschillende stijlen combineren en deze elkaar laten complimenteren of te contrasteren. Let er wel op dat je hier niet helemaal in los gaat. Het wordt al snel chaotisch en onoverzichtelijk!

Een kale tafel of siervolle bedekking?

Tijdens het eten zit een ongeluk in een klein hoekje. Een wijnglas wordt omver gestoten, de jus wordt gemorst of je bent simpelweg aan spetteren tijdens het gourmetten. Het is dan wel zo fijn om de tafel te beschermen tegen al deze invloeden. Met een tafelzeil heb je gelukkig een zeer praktische tafelbeschermer in huis die je volledig in stijl van het diner kan krijgen. 

Van klassiek wit, tot een smaakvol printje of zelfs een doorzichtig tafelzeil voor wanneer je jouw mooie tafel niet wilt verbergen. 

Wat doe je met de feestdagen?

Het einde van het jaar is alweer in zicht en dat betekent natuurlijk dat er ook weer een hoop feestdagen aankomen. Dit gaat vaak gepaard met gezellig tafelen bij vrienden en familie. Komt de visite bij jou over de vloer? Dan is dit de kans om jouw tafeldek experimenten te testen! Bedenk van te voren goed voor wat voor stijl je wilt gaan en hang hier eventueel een thema aan! Dan kun je dit ook leuk doortrekken in de rest van de feest decoratie. Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *